28 Temmuz 2013 Pazar

Deniz Gezmiş Atatürkçü mü yoksa Sosyalist mi?

 
"Mustafa Kemal'e Gerçekten Sahip Çıkanlar Varsa Onlar Da Bizleriz .

★DENİZ GEZMİŞ★"

sözünde bir gariplik sezmiyor bu Atatürkçü arkadaşlar.

Bakınız demek isteniyor ki "İktidar Atatürk devrimlerini savunduğunu, bizim de Atatürk devrimlerine karşı gelerek anayasal düzeni yıkmaya çalıştığımızı söylüyor, bizim amacımız bu değildir. Gerçekten onun devrimlerine sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz. Yani Sosyalistler..

Amacımız yarım bırakılan bağımsızlık savaşını nihayete erdirmek, siyasal bağımsızlığın yanında askeri ve ekonomik bağımsızlığı da sağlamaktır. Mustafa Kemal'in yaptığı yarım bırakılmış bir projedir."

Bu açıklamayı "Milli Demokratik Devrim" (MDD) çizgisini savunan tüm sosyalistlerde görebilirsiniz. Bu görüşe göre (Fikir babası Mihri Belli'dir.) Kemalist devrim yarım kalmış bir harekettir. Üretim araçlarını ele geçirip refahı tüm topluma yayacağız. Bunu da Anti-Emperyalist, Anti-Faşist ev Anti-Feodal ilkelerle sağlayacağız, yani Sosyalist olarak.

Ama Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının derdini anlamadan bilmeden onun bu sözünün ne anlama geldiğini düşünmeden onu Kemalist olarak niteleyenler var. Oysaki tüm dayanakları yukarıdaki kendi cümlesinde direkt olarak çürütülüyor. "gerçekten sahip çıkanlar varsa" derken açıkça bir kıyas yapıyor, neden anlamak istemiyorsunuz arkadaş..

Kendinize başka tarih yaratın, Sosyalistlerin tarihini deforme edip kendinize mal etmeyin. Ha şanlı bir tarih bekliyorsanız karşınızda baştan söyliim hayal kırıklığına uğrarsınız, çünkü Kemalizmin tarihi şanlı değil "kanlı" bir tarihtir. Şok olabilirsiniz, eğer gerçekten aramaya niyetliyseniz.

Zaten ne demiş Beyazid-i Bestami ""hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır "".. Hadi iyi arayışlar

1 yorum:

  1. Birer papaz okulu olarak kurulmuş nice Amerikan ve İngiliz üniversitesi, zamanla birer ATATÜRKÇÜLÜK OTAĞI hâline, Gülen gibi aymaz papazlar yüzünden gelmiştir. Bu bakımdan F.Gülen, ATATÜRKÇÜ değilse bile, “Kemalizm'in faydalı budalası” sayılmalıdır [bkz: “Nobel alma ihtimalim var, tutuklu kalamam” (2 sütun üzerine) başlıklı haberi, Cumhuriyet gzt., İmtiyaz Sahibi Cumhuriyet Vakfı adına Orhan Erinç, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yazıişleri Müdürü ‘Sorumlu’ Faruk Eren, ISSN 977-1300-0934, Yıl 93 Sayı 33516, Çarşamba 12 Temmuz 2017, Baskı DPC Doğan Medya Tesisleri Hoşdere Yolu 34850 Esenyurt İstanbul, s.5].

    YanıtlaSil